2N Helios IP Uni

Introductie

Deze handleiding kan gebruikt worden voor de 2N Helios IP deurintercom. Zorg dat de apparatuur voorzien is van de laatste firmware.

Benodigdheden

Wat heb je sowieso nodig?

• 2N Helios IP UNI 1 button of
  • 2N Helios IP UNI 2 buttons
  • een PoE netwerkaansluiting .

Heb je geen PoE switch? Gebruik dan een PoE injector. Let hierbij op de juiste wattage.

Komt de deurtelefoon op de muur? Dan heb je dit nodig:

• 2N Helios IP UNI - Alu box

Als de deurtelefoon in de muur komt heb je niks nodig. Er zit namelijk een plastic omhulsel bij die je in de muur kan doen.

Moet er ook een deur open gaan? Dan heb je dit nodig:

• 2N Electrical lock Standard
  • 2N 12 V transformer for electrical lock

Waar je nog even op moet letten

Hangt er al een deurtelefoon en een elektrisch slot? Dan kun je waarschijnlijk hier nog wel een deel van gebruiken. Begin in dat geval met het inventariseren van wat er op dit moment hangt.

De werking

De deurtelefoon wordt geconfigureerd met een voip-account Je drukt op een knopje op de deurtelefoon, de deurtelefoon belt naar een nummer (belgroep bijvoorbeeld). Iemand uit de belgroep neemt op en kan tegen degene praten die bij de deur staat. Als de persoon binnen mag komen druk je op 00# en dan gaat de deur open. Deze toetsencombinatie is te veranderen.

Aansluiting

De deurtelefoon instellen

• Vanaf versie 2.6.0