Grandstream - Algemene instellingen

Introductie

Op deze pagina zijn de instellingen voor de Grandstream GXP toestellen te vinden. Afhankelijk van het type Grandstream en firmware kan het er iets anders uitzien dan op de onderstaande afbeeldingen.

Configuratie

Basisinstellingen

• Typ het IP adres die in het beeldscherm van je Grandstream staat in in je browser.
  • Je kunt inloggen met het standaard wachtwoord "admin" en klik daarna op Instellingen.
  • Stel de "Tijd Zone" in op GMT +01:00. Zet "Tijd Display Formaat" op "24 uur" en druk vervolgens op update en daarna op doorgaan.
  • Ga nu naar "GEAVANCEERDE INSTELLINGEN" en stel "NTP Server" in op een ntp server naar keuze (bv. nl.pool.ntp.org).
  • Klik vervolgens op update en daarna op doorgaan.

Instellen VoIP account

• Klik op Accounts.
  • Selecteer onder het Account 'General Settings
  • Neem de instellingen uit onderstaande screenshots over.
  • Vul bij "SIP User ID" en "Authenticati ID" het account ID van je VoIPaccount in.
  • Klik vervolgens op Save and Apply.

GXP account settings.png

• Klik vervolgens op 'Network Settings
  • Selecteer NAPTR/SRV bij DNS Mode
  • Sla de wijzigingen op met Save and Apply

GXP networksettings.png

BLF

Met BLF kun je op je toestel zien of een bepaalde extensie in gesprek is.
Let op: Afhankelijk van de firmware versie dien je per account minimaal 1 VPK als line in te stellen

• Ga naar Virtual Multi-Purpose Keys onder Settings
  • Selecteer Edit VPK

Vul hier het volgende in

• Mode: Busy Lamp Field(BLF)
  • Accounts: Selecteer hier het bijbehorende account
  • Description: Naam van de collega
  • Value: Het account-id van de collega

GXP BLF.PNG

Let op! Maak je gebruik van een Grandstream Video phone? Dan kan het zo zijn dat video automatisch wordt toegepast op de BLF toetsen.

Controlleer daarom of de functie Start Video Automatically uit staat onder Call Settings.

Warm doorverbinden

Met sommige grandstream toestellen is het niet altijd duidelijk hoe je een gesprek warm kan doorverbinden. Hier onder wordt uitgelegd hoe je dit kan doen. Let op, voor sommige toestellen kan het afwijken.

1. Beantwoord het inkomende gesprek.
  2. Selecteer aan de linker kant een tweede lijn.
  3. Toets het telefoonnummer in en druk op KIES.
  4. Wacht tot de persoon de telefoon heeft aangenomen.
  5. Selecteer doorschakelen en druk op het knipperende lampje aan de linkerkant.