Snom

Introductie

Op deze pagina zijn de instellingen voor de verschillende snom toestellen te vinden. Afhankelijk van het model en firmware versie kunnen instellingen op een andere plek staan.

Configuratie

IP-adres achterhalen

• Druk op de Help toets op het toestel. Ga met een webbrowser naar het IP-adres die de telefoon weergeeft

VoIP account instellen

• Klik in het menu op het linkje Identity 1.
  • Vul bij het tabblad Login het volgende in. De belnaam verschijnt in het scherm van de telefoon, deze kunt u dus zelf verzinnen.
  • Klik op Opslaan
Snom 320.png

• Ga naar het tabblad SIP en vul het volgende in. Klik daarna op Opslaan:
Snom 320 1.png

• Ga naar tabblad NAT, vul het onderstaande in en klik vervolgens op Opslaan:

Snom 320 2.png

• Vul bij het tabblad RTP het volgende in en klik op Opslaan:
Snom 320 3.png

Tevens moet [RTP Encryption] op ´Off´ staan als je geen gebruik maakt van Encrypted bellen.

VoIP account testen

• Klik in het menu op Systeem informatie
  • Als het account geregistreerd is op de server zal bij Identity 1 Status het volgende verschijnen:
    • Account@Server: OK
  • Het account is nu juist ingesteld op de telefoon.

Instellen BLF / Speeddial

• Druk op de Help toets op het toestel.
  • Ga met een webbrowser naar het IP-adres die de telefoon weergeeft.
  • Ga onder Instellingen, naar 'Functietoetsen', je kunt hier vervolgens de functionaliteiten wijzigen van de diverse toetsen.
  • BLF: Bij het overzicht van de lijntoetsen kan 'Lijn" wijzigen naar een andere functionaliteit zoals BLF, voer vervolgens de volgende configuratieregel in:
 <sip:123456789@sipproxy.voipgrid.nl>

Hierbij moet 123456789 worden vervangen door het 'Account ID' van de betreffende voip-account. Deze is te vinden in de online beheeromgeving. Het is daarnaast ook nodig om een poortnummer in te voeren bij de Registrar (bijv. sipproxy.voipgrid.nl:6060).

• Speeddial: Bij het overzicht van de lijntoetsen kan 'Lijn" wijzigen naar een andere functionaliteit zoals 'Speed dial', waarna je een telefoonnummer kan invullen.
Snom BLF.png

Factory reset

• Druk op 'Settings'
  • Ga naar optie 5. 'Maintenance'
  • Ga naar optie 4. 'Reset Values'
  • Vervolgens wordt er gevraagd om het admin password. Dit is standaard '0000'. Het toestel start zichzelf opnieuw op.

Wegvallen gesprek na 15 minuten

Sommige toestellen hebben een timeout waardoor het gesprek kan wegvallen na 15 minuten bellen. Om dit te stoppen kun je onder de optie SIP/RTP, timer Support (RFC4028) van aan op uit zetten. Het probleem zou vervolgens verholpen moeten zijn.

Snom sip tcp.png