Belgroep

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken

Wat kan ik hier?

Een groep aanmaken en beheren van VoIP accounts, gebruikers of eindbestemmingen die bij elkaar horen en gezamenlijk over gaan.

Screenshot

VoegBelgroepToe-600.jpg


Velden

Intern nummer (extentie) is een nummer dat vanaf een VoIP toestel gebeld kan worden om de belgroep aan te kiezen.

Beschrijving beschrijf hier de belgroep, bijvoorbeeld 'allemaal' of 'sales'.

Belmethode heeft twee opties. Allemaal' betekent dat alle beschikbare geselecteerde items gelijktijdig overgaan. ‘Willekeurig’ betekent dat één vrij beschikbare item overgaat. Indien na enkele seconden niet opgenomen wordt, wordt willekeurig een tweede beschikbare item aangekozen. Etc.

Random Te vinden als optie onder het veld belmethode. Middels deze fuctie kun je er voor kiezen om gesprekken random aan te bieden aan accounts in de belgroep. Hiermee wordt de tijd die staat ingesteld gedeeld over het aantal accounts in de belgroep.

Negeer doorschakelingen betekent dat de doorschakelingen die op een telefoon met een VoIP account zijn aangemaakt niet worden uitgevoerd. We adviseren dit vinkje altijd aan te hebben staan.

Bevestig gesprekken wordt ook wel gespreksvalidatie genoemd. Wanneer dit staat aangevinkt (optie Standaard of Aangepast) in een belgroep krijg je bij een binnenkomende oproep te horen: 'Toets een 1 om dit gesprek te beantwoorden of een 0 om te weigeren.' Deze melding wordt alleen ten gehore gebracht wanneer de belgroep externe nummers (bv 06-nummers) bevat. Dit kunnen dus ook gebruikers zijn met een mobiele doorschakeling! Deze functionaliteit zorgt ervoor dat een inkomende oproep bijvoorbeeld niet ongewenst naar de voicemail van een mobiele telefoon gaat terwijl er andere mobiele telefoons wel beschikbaar zijn. Let op: dit werkt alleen wanneer de Belgroep d.m.v. een Belplan of Belplansjabloon wordt aangeroepen en niet wanneer er intern naar die Belgroep wordt gebeld. Het verschil tussen de optie 'Standaard' en 'Aangepast' is dat bij de optie 'Aangepast' de mogelijkheid bestaat om een eigen ingesproken tekst te gebruiken.

Bestemmingen hier kun je de VoIP toestellen of de externe nummers kiezen die samen in een belgroep moeten komen te staan. Selecteer bijvoorbeeld eerst een VoIP account en klik vervolgens op het blauwe pijltje er rechts van. Zo komt deze bij de geselecteerde VoIP accounts te staan die samen de belgroep vormen.

Tips

Niet teveel

Zowel om organisatorische als technische redenen raden we aan om belgroepen niet te groot te maken. Maak ook geen gemixte groepen en kies voor een groep met VoIP accounts of een groep met vaste eindbestemingen.

Interne nummers

Geef alle belgroepen een zelfde type intern nummer. Kies er bijvoorbeeld voor om alle VoIP accounts in de 200-serie te doen (201 t/m 299) en de belgroepen in de 400-serie (401 t/m 499). Dit zorgt voor duidelijkheid binnen je beheeromgeving.

;